Ayvalık'ta Amatör Spor Haftası Kutlandı

Ayvalık

Ayvalık ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Amatör Spor Federasyonları Konfederasyonu tarafından düzenlenen Amatör Spor Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ayvalık ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Amatör Spor Federasyonları Konfederasyonu tarafından düzenlenen Amatör Spor Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ayvalık ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Amatör Spor Federasyonları Konfederasyonu tarafından düzenlenen ve Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünce desteklenen Amatör Spor Haftası ilçede çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ayvalık’ta Amatör Spor Haftası etkinlikleri, protokol mensupları ve sporcuların ise kazandıkları kupaları ile katılımı ile Öğretmenevi önünden yürüyüşle başladı ve Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.

Türkiye ve uluslararası müsabakalarda elde ettikleri şampiyonluklarla Ayvalık’a kupalar kazanan Ayvalık Atletizm Kulübü, Ayvalık Spor Kulübü, Ayvalık Judo ve Jujitsu Kulübü sporcuları yanı sıra, başarılarıyla dikkatleri üzerinden toplayan ilçedeki amatör futbol, basketbol ve voleybol takımlarının sporcularının katıldığı etkinlik saygı duruşu ve istiklal marşının hep bir ağızdan okunmasıyla devam etti.

Halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerin bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularının halka tanıtıldığı etkinlikte Ayvalık’ta Amatör Spor Haftası etkinliklerinde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu adına konuşan Cemal Erhanoğlu, Yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilmesini istedi.   

Ayvalık Toplum Sağlığı İlçe Müdürlüğü tarafından gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarında sporun önemi ve çağımızın hastalığı olan obeziteyle ilgili kurulan tanıtım ve ölçüm standı da yoğun ilgi gördü.

Savunma Sanatları Kulüplerinin Gösterileri, Spor Bakanlığının ‘Sporla Engelleri Aşıyoruz’ projeleri kapsamında Ayvalık Belediyesi Zihinsel Engelliler Basketbol Kulübü gösterileri, Ayvalık Atletizm Kulübü Sağlıklı Yaşam ve Yürüyüş egzersizleri ve Altınova Spor Kulübü Minikler Voleybolcularının gösterileri büyük ilgi gördü.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cen Hamzaoğlu, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, ilçede görev yapan daire amirleri, spor kulüplerinin yöneticileri, antrenörler ve sporcuların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.     ENVER DOLGUN



  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false